spacer
spacer search

Thuis in de Nieuwe Haven - Voermanhaven Groningen - Paddepoel Zuid
Wonen aan het reitdiep

Search
spacer
header
Nieuws menu
Home
Nieuwe Haven
Regionaal nieuws
Groninger gids
Algemeen nieuws
Economisch nieuws
Archief nieuws
Snel Menu
Archive
Foto's
 
Hoofdmenu arrow Nieuwe Haven arrow Bewonersvereniging

Bewonersvereniging PDF Print E-mail
Thursday, 04 January 2007
Om de gemeenschappelijke belangen te behartigen van alle bewoners is er de mogelijkheid geopperd om dit in georganiseerd verband te doen middels een bewoners vereniging / stichting / VvE. Deze is nog niet opgericht, maar de voor en nadelen en de vorm werden in het forum volop besproken.

'Vereniging van huiseigenaren', 'Weet iemand of er initiatieven zijn voor het oprichten van een vereniging van huiseigenaren?

Ikzelf (Nathalie) ben advocaat en het lijkt mij verstandig een soort van bewonersvereniging/ stichting op te richten, zodat de belangen van alle bewoners behartigd kunnen worden. Mochten meer toekomstige bewoners hier behoefte aan hebben, dan kunnen zij een e-mail zenden aan n.huberts@schuurmans-advocaten.nl. Wij horen graag van jullie
Misschien kan Nathalie vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat er dan geregeld zou kunnen worden.


'Ik (Nathalie) heb nu ook begrepen dat er een forum is. Beter laat dan nooit.   
Ten aanzien van een vereniging voor eigenaren/ bewoners, kan niet alleen worden gedacht aan de aanlegsteigers en onderhoud van het water, maar ook aan belangen tijdens de bouw (vertraging, werkbare dagen, te late oplevering, gebreken enzv.) Het fijne hiervan moet ik nog uitzoeken, maar ik zal eerst graag willen weten, wie ge´nteresseerd zijn. Ik heb reeds bericht ontvangen van onze buren (nr 21). Mochten er meer belangstellenden zijn (gezien de poll is dit wellicht het geval) dan zal ik een en ander in het werk stellen en uitzoeken en jullie daarover informeren. 

Verder ben ik benieuwd of jullie de meerwerkkeuzes ook vonden tegevallen en belachelijk/ absurd :x duur vonden?

 

, 'Ik twijfel. Ongetwijfeld zijn er dingen die we beter samen kunnen doen dan ieder voor zich (bijvoorbeeld onderhoud aanlegsteigers), maar ik vraag me af of we daar een vereniging voor nodig hebben. Wat zijn de voordelen van zo''n vereniging?
-Mirjam

 

 

'doel VVe', 'Ik heb nog even op de site van eigen huis gezocht, en het volgende gevonden. 
Doel en funktie van de Vereniging van eigenaren (VvE)
Het hoofddoel van de VvE is de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. De VvE is verantwoordelijk voor en heeft de zeggenschap over (gemeenschappelijke delen van) het gebouw en de grond die bij het gebouw hoort. Het beheer komt in hoofdzaak neer op het beslissen over onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten.
Bij ons zou het gemeenschappelijke gedeelte volgens mij alleen de steigers en de haven zijn, maar misschien kun je daar ook een bewonerscommisie of een havencommissie voor oprichten? Ik heb hier nog nooit me te maken gehad en ik heb er ook niet zoveel verstand van. Misschien weet een andere buur hier meer van?


 'De haven zelf is niet van de bewoners, maar van de gemeente. Alleen de steigers is van de bewoners zelf en dan ook gedeeld met de ligbox van je '' ''buurboot'' . De gemeente zal denk ik dan ook het onderhoud van de haven zelf doen en de bewoners zullen de steigers moeten onderhouden. De ligplaats zelf is dan ook geen eigendom van de koper. 
Ik denk wel dat een vereniging van eigenaren een functie zou kunnen hebben als je het hebt over algemene belangen die voor de hele haven zou gelden, zoals stel dat de gemeente de haven niet goed onderhoudt oid, of over de al op dit forum eerder genoemde voorkeur voor eens straatnaam of het organiseren van een happening. Je zou het dan ook een belangencommissie kunnen noemen. 
Ik ken zelf zo''n VvE alleen voor appartementen en flats e.d. waar de VvE zorgt voor het gezamelijk deel en wat als bewoners ook veel geld kost. Dat laatste lijkt mij geen goed idee.


< Vorige   Volgende >
spacer
Nieuwe Haven
---

 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer