spacer
spacer search

Thuis in de Nieuwe Haven - Voermanhaven Groningen - Paddepoel Zuid
Wonen aan het reitdiep

Search
spacer
header
Nieuws menu
Home
Nieuwe Haven
Regionaal nieuws
Groninger gids
Algemeen nieuws
Economisch nieuws
Archief nieuws
Snel Menu
Archive
Foto's
 
Hoofdmenu arrow Nieuwe Haven arrow Vloer

Vloer PDF Print E-mail
Thursday, 04 January 2007
Een houten vloer bleek erg geliefd bij veel nieuwe bewoners.
Een van de problemen die er waren bij het laten leggen hiervan is dat er maar rekening is gehouden met een totale hoogte van 2,5 cm voor de vloer.

Vloer

 'Houten vloer', 'Weet iemand een goed adres voor het kopen van een mooie en niet dure (oude) houten vloer? Als ik op internet rond kijk zie ik prijzen van 40 euro  tot 80 /m2. Misschien een leuk adres in de buurt van Groningen?
Bas

'Wij hebben ook rond gekeken voor een houten vloer in de stad.
De prijzen liggen op het niveau zoals jij ze noemt.
Daaronder heb je eigenlijk alleen laminaat.

'Je hebt ook website''s voor oude planken, die vaak uit oude gebouwen zoals kloosters, scholen e.d. komen. Die zijn wel wat goedkoper(40 - 50 E). Nieuw bij IKEA is ook dat zij daar houtlamelparket en bamboelamelparket hebben. Volgens een verkoper aldaar zijn die planken wel massief i.t.t. laminaat. De prijs daarvan is 19.95 E/m2 en 22.95 E/m2. Ze hebben ze echter nu nog niet, want over 6 weken gaat het nieuwe filiaal open en daar zullen die nieuwe vloeren dan ook te koop zijn. Ze zijn naadloos te leggen of met scheepsdekeffect. Die prijs sprak mij wel aan, nu nog hopen dat het mooi is.

 


'Begane grond vloer', 'Ik hebvanmiddag even bij de bouwplaats gekeken. Bij omgeveer de eerste tien huizen is de begane grondvloer inmiddels geplaatst. Dus ik neem aan dat de 195 dagen nu gaan tellen. We moeten daar natuurlijk nog officieel bericht van krijgen. 
Groeten Mark

, 'Nijdam keukens en vloeren', 'Wij hebben goede ervaringen met Nijdam keukens en vloeren, ze zitten op Euvelgunne.
http://www.nijdam.nl
Koldingweg 5
9723 HL Groningen
T 050 549 84 16
F 050 549 84 18
 
Groeten 
Leen (van nummer 23)


'oh, dankje! misschien dat we er een kijkje wagen


, 'keuken &  vloeren', 'Hallo, wij Nathalie en Kariem zijn nog steeds op zoek naar een goede betrouwbare keukenboer (niet te duur). Nijdam kwam inderdaad heel goed over, maar erg duur en er viel niet te onderhandelen.
Verder zijn wij op zoek naar tegels (natuursteen, keramiek) voor op de begane grond. Weet iemand een goed adres of heeft iemand goed/ slechte ervaring met tegels/ natuursteen/ vloerverwarming????


, 'ruimte tussen (houten) vloer en buitendeur', 'Ik lees op de homepage dat er een probleem is met de hoogte van de buitendeuren t.o.v. de binnenvloer. Deze bedraagt 2cm en is dus te klein voor het leggen van een houten vloer.
Nu heb ik een houten vloer en moet ik een oplossing verzinnen. 
Ik zit erover te denken om BAM te vragen de deur in te korten en de dorpel op te hogen. Moet lukken met een stuk hout lijkt me. 
Zijn er meer mensen met dit probleem en zijn er andere oplossingen?
Douwe en Astrid

, 'Re: ruimte tussen (houten) vloer en buitendeur', 'Wij zitten met hetzelfde probleem. Een oplossing is om de deur aan de bovenkant in te korten en vervolgens de scharnieren hoger te plaatsen. Hierdoor creŽer je ruimte aan de onderkant van de deur. Dit is eenvoudig te vullen door de drempel op te hogen. Bovendien ben ik benieuwd wat er exact in het bouwbesluit staat. Kan iemand mij dat vertellen?
Graag word ik op de hoogte gehouden van de acties van de overige bewoners.


'Wij hebben ook al een vloer besteld...
die 2 cm voor invaliden is natuurlijk prima, maar bereken het dan nadat je een gemiddelde vloer op de onderlaag hebt aangebracht!
onze vloer is 2,5 cm dik en van hout
wij dachten ook de deur aan te passen...


, 'houten vloer', 'De website ''bouwbesluit online van VROM geeft je alle informatie:
http://217.22.65.19/
 
Artikel 4.18 toegankelijkssector  
1. De vloer ter plaatse van ten minste een toegang van een toegankelijkheidssector heeft een hoogteverschil met het aansluitende terrein ter plaatse van die toegang, dat niet groter is dan 0,02 m.
 
2. De vloer ter plaatse van ten minste een toegang van een toegankelijkheidssector heeft een hoogteverschil met het aansluitende terrein ter plaatse van die toegang, dat niet groter is dan 1 m.
 
3. Een drempel in een vloer van een toegankelijkheidssector heeft een hoogteverschil met de aansluitende vloer, het aansluitende terrein of een aansluitende hellingbaan, dat niet groter is dan 0,02 m.


, 'Wij hebben misschien geluk. De ruimte is bij ons meer dan 2 cm., namelijk ca. 2,5 cm. Hierdoor kunnen we gelukkig wel een houten vloer laten leggen. Wij nemen waarschijnlijk een lamelparket, zodat we niet het risico lopen dat de deur op een gegeven moment niet meer open wil. Samen met een ondervloer komt dit op ca. 1,8 cm. We hadden in eerste instantie een duoplank uitgezocht, maar dit kan net wel/net niet. Dit risico willen we niet lopen. De dikte van de duoplank inclusief ondervloer zou ongeveer 2,3 cm. zijn. Hierover moet dan nog een afdeklatje. Kan dus eigenlijk niet.

Laatst Aangepast ( Thursday, 04 January 2007 )
< Vorige   Volgende >
spacer
Nieuwe Haven
---

 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer