spacer
spacer search

Thuis in de Nieuwe Haven - Voermanhaven Groningen - Paddepoel Zuid
Wonen aan het reitdiep

Search
spacer
header
De Nieuwe Haven
Home
Het gebied
Film
Panorama's
Impressie v/d huizen
Plattegronden huizen
Het bouwproject
Forumtekst
Snel Menu
 
Hoofdmenu arrow Het bouwproject arrow Nieuwe Haven: ruim veertig kadewoningen het Reitdiep

Nieuwe Haven: ruim veertig kadewoningen het Reitdiep PDF Print E-mail
Sunday, 15 May 2005
Nieuwe Haven: ruim veertig kadewoningen het Reitdiep

Ten zuiden van de Groningse woonwijk Paddepoel worden aan een nieuwe haven 44 nieuwe woningen gebouwd.

De woningen komen aan het Reitdiep en hebben elk een eigen aanlegsteiger voor de deur. Bij het project, dat de naam Nieuwe Haven draagt, zijn woningcorporatie In en BAM Woningbouw betrokken. Bijzonder aan het project is dat toekomstige bewoners zélf de indeling van de huizen kunnen bepalen: kopers beslissen gedurende het traject of hun nieuwe thuishaven ‘havengericht' of ‘tuingericht' wordt gebouwd.

Aan het Reitdiep moet dankzij de twee ontwikkelaars een stadsentree met allure verrijzen. De kadewoningen krijgen naast een parkeerplek voor de auto op eigen erf ook een aanlegsteiger voor de deur. Vanaf de locatie zijn zowel de drukke Groninger binnenstad als de uitgestrekte provincie eenvoudig per boot te bereiken. De huizen liggen bovendien nabij uitvalswegen voor automobilisten en (voor mensen die geen bootje hebben) op nauwelijks vijf minuten fietsen van de binnenstad.

Het Rotterdamse architectenbureau De Nijl Architecten heeft de woningen ontworpen. Deze krijgen elk een veranda op de eerste verdieping met uitzicht over de Haven. De slaapkamers zijn opvallend ruim. Artist Impressions volgen binnenkort op de website van het project: www.nieuwehaven.com.

De naoorlogse woonwijk Paddepoel heeft een goede infrastructuur en biedt optimale voorzieningen in scholen en winkels. De wijk heeft ook een sporthal, zwembad en eigen bibliotheekvestiging. Tot aan het einde van de vorige eeuw was de buurt enigszins eenzijdig van architectuur en kende voornamelijk huurhuizen. Met het slopen van honderden huizen komt nu ruimte vrij voor nieuwe projecten met luxe huur- en koopwoningen. Het gebied in de stad rondom de Grote Beerstraat, Zonnelaan en spoorlijn gaat er in de komende jaren heel anders uitzien.

De nieuwbouw moet gaan aansluiten op de oudere Oranjewijk aan de andere kant van het spoor. Nieuwe Haven is daarvan het meest sprekende voorbeeld. Andere bijzondere projecten in de herstructurering van Paddepoel-zuid zijn de nieuw te bouwen terraswoningen aan de Voermanstraat en het Reitdiep en de nieuw te bouwen stadswoningen, zuidtoren, patiowoningen en twee onder 1 kap woningen en de reeds voltooide renovatie van de Watermanflat. Ook het gebied aan de overzijde van de Friesestraatweg wordt aangepakt.
Laatst Aangepast ( Sunday, 15 May 2005 )
< Vorige
spacer

 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer